2013 Club Car Precedent - Won't start (video in post)

Discussion in 'Club Car Gas' started by clubcar55, Sep 13, 2018.

  1. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Hello,

    I purchased this Club Car a few months back and it has ran fine. Yesterday morning, it simply wouldn't start. I'm not familiar with working on these at all but would like to see if anyone can help me get started trying to troubleshoot.

    The only change that I know of is right before we rode it home the last time it ran, we stopped at the gas station to top it off and I put 91 Octane gas in it thinking it would be good for it. Maybe in return I got old gas?

    Video of the starting issue:


    Any help is appreciated, thanks!
     
  2. Nubs

    Nubs Cartaholic

    My first guess would be you may have gotten a shot of water when you topped off the tank, does it have spark at the spark plug when its spinning over?
     
  3. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Nubs, thanks for the response. It does look like it is sparking.
    Video:
     
  4. Nubs

    Nubs Cartaholic

    Well if it was me, i would pull the gas tank and drain it out. the water sits tight on the bottom so sucking out out does not work the best, I would also pull the float bowl off the carb and clean it out. once the tank is back in with different fuel i would pull the gas line off at the carb and spin the engine over a bit to get the new fuel through the fuel pump, stall the line and see if it starts:twocents::hattip:
     
  5. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Nubs,

    The only part I really understood about doing was pulling the tank and draining it out. I pulled the tank and drained it. I then put the tank back in, re-connected the hoses that were connected to it, and filled with fresh gas. It is still doing the same thing. One thing I noticed is that the fuel filter(?) was full of gas before I pulled the hose from it. It doesn't seem to be re-filling with fuel now. Does that take time? Should I just crank it for a while?
     
  6. Nubs

    Nubs Cartaholic

    remove the fuel line from the carburetor and run the starter and see if the gas is pumping out, many times the filter will look empty and still deliver fuel. it may take a minute.
    Also check the filter, make sure you can blow air through it.
     
  7. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Nubs, I checked the filter and can blow air through it. It seems clean. I then removed the fuel line from the carburetor as you suggested and ran the starter. Seems to be plenty of gas coming through there.
     
  8. Nubs

    Nubs Cartaholic

    Well if there is/was water in the system it will also be in the float bowl on the carb, there may be a drain on the bowl or you'll need to remove it and pour out what's in it.
     
  9. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Do you have a link to instructions on doing that? This gas currently flowing through it doesn't "flush" it out somehow?
     
  10. Nubs

    Nubs Cartaholic

    No, try to squirt a little gas in the carb and see if it starts. if it does you may be able keep it going until it sucks the water out, it may not be a water problem but you won't know t'il you check the whole system. I think youtube will have something about removing bowls:dazed::hattip:
     
  11. clubcar55

    clubcar55 New Member

    I got the carb removed and sprayed it down with carb cleaner the best I could. (I had no idea what I was doing)
    Once I put everything back together, i'm left with the same exact problem. I'm going to have someone more experienced take a look at it and will post an update here when I know more.
     
  12. Fester67

    Fester67 New Member

    Clubcar55 your profile shows your in Indiana what city are you in ?
     
  13. clubcar55

    clubcar55 New Member

    Fester67, I see you are in Fort Wayne. I'm pretty far away just 40 minutes north of Louisville, KY.
     

Share This Page