EZGO Gas Golf Cart Won't Start

Discussion in 'EZGO Gas 4 Stroke' started by turbo130, Apr 24, 2018.

  1. turbo130

    turbo130 New Member

    I accidentally posted on the electric forum. I have a 1999 EZGO TXT gas golf cart that won't start when I step on the pedal. If I jump across the solenoid it will start should I replace the solenoid or could it be the micro switch.
     
  2. Nubs

    Nubs Cartaholic

    I would check to see if there is 12+ volts going to the small post on the solenoid from the micro switch when you push the pedal, if so then the solenoid is more than likely bad :twocents:
     
  3. turbo130

    turbo130 New Member

    Thanks for the information I will try that, I think I did do that but I will try again.
     
  4. turbo130

    turbo130 New Member

    I tried checking the post where the green wire I think is from the micro switch and no juice, does that mean that the micro switch is bad or is the key switch bad?
     
  5. Nubs

    Nubs Cartaholic

    Could be either, confirm that the green wire is coming from the m/switch first. then back track to the micro switch for power.
     
  6. turbo130

    turbo130 New Member

    thanks I will check that tomorrow.
     
  7. turbo130

    turbo130 New Member

    does anyone have a wiring diagram for a 1999 ezgo txt? I can't find mine.
     
  8. Nubs

    Nubs Cartaholic

    Look in the EZGO resources section of the forum it’s in there.
     
    HotRodCarts likes this.
  9. Nubs

    Nubs Cartaholic

  10. Nubs

    Nubs Cartaholic

    Did You ever get this unit running?
     
  11. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

  12. turbo130

    turbo130 New Member

    I jump started it with a screwdriver across the solenoid hot leads and got it started, later it started by itself when I push on the gas pedal. It would start sometimes and sometimes I had to jump it. Right now I am saving up to take it into the shop, if I know what's wrong I can fix it, but my diagnostic skills when it comes to electrical has a lot to be desired.
     
  13. Nubs

    Nubs Cartaholic

    If your sure the connections are tight and clean it’s 99% a bad solenoid. If you change it out just make sure ya buy one made for a golf cart :twocents:
     
  14. turbo130

    turbo130 New Member

    I was thinking the same thing, there are a few types of solenoids on the market, I will research it and buy the correct one, thanks for all the great feed back.
     
  15. country

    country Member

    sounds to me like you have a bad conection at the ignition or the reverse switch i have 63 EZGO golf carts I maintain and havent replaced a pedal switch yet.
     
  16. turbo130

    turbo130 New Member

    I have been laid up for over a week , I do feel strong enough now to replace the starter solenoid hopefully it will solve the problem.
     
  17. country

    country Member

    You can test the solenoid by using a test light and checking for power at the side of the solonoid where the two wires with female connectors are. It should light up test light when gas pedal is pressed.
     
  18. turbo130

    turbo130 New Member

    I have been really busy lately, I will try the test light trick when I have a moment.
     
  19. Keith R Stromberg

    Keith R Stromberg New Member

    I would bet the solenoid is bad also. If you have checked all the contacts and made sure your getting 12VDC at D side of coil when you step on the pedal. If you don’t get the correct voltage check your micro switch for the pedal and key switch. Hers a manual link that may help.
    https://www.specialtycartz.com/pdf/ezgo_gas.pdf
     
  20. Keith R Stromberg

    Keith R Stromberg New Member

    Hope this helps. Let’s us know what you find. Thanks
    Keith
     

Share This Page