EZGO TXT Golf Cart Just Clicks

Discussion in 'EZGO Electric' started by diehard, May 8, 2018.

  1. diehard

    diehard New Member

    I have a 2004 EZGO TXT golf cart with a new motor, new controller, new solenoid and new forward and reverse switch. Batteries are one year old and fully charged. All it will do is click.
     
  2. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    What's your total battery pack voltage? Is your golf cart a PDS or series?
    Welcome to the forum. :hattip:
     
  3. diehard

    diehard New Member

    It is a series and voltage is 38.2
     
  4. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    What make and model is the new controller? Does the voltage drop at all with the key on and you press the throttle making the solenoid click?
     
  5. diehard

    diehard New Member

    Drops very little
     
  6. diehard

    diehard New Member

    It is a Curtis 350 amp
     
  7. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    Are you sure the contact studs are lined up correctly in the forward and reverse switch?
     
  8. diehard

    diehard New Member

    Haven't been able to check that yet at work right now. I will try to look at it tomorrow thanks for the help
     
  9. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    No problem you're welcome. Let us know if the contacts are aligned correctly and we'll go from there. There are pictures in the EZGO resource section of the forum that shows the alignment.
     
  10. diehard

    diehard New Member

    Ok sorry for the long wait but I am working 12 hours a day. Any way everything looks good on the forward reverse switch. Now what???
     
  11. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    Is it the solenoid clicking or the throttle micro switch?
     
  12. diehard

    diehard New Member

    Solenoid is clicking and voltage is going to the controller
     
  13. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    Did you replace all the parts you mention in your first post trying to fix this problem or was it happening with the old parts? I'd try jumping the large posts on the solenoid with a 6 gauge or larger jumper to see if it runs.
     
  14. diehard

    diehard New Member

    Everything was replaced before this started. I have replaced the solenoid and the controller again after it happened
     
  15. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    If the golf cart was running fine before you upgraded then I would suspect something isn't wired correctly or one of the parts you upgraded is bad.
     
  16. diehard

    diehard New Member

    The cart ran fine for about 7 months. When we parked it for a hour or so last week all it would do is click at the solenoid. So I replaced it and that did no good. I put a new controller on next that is the second one in a year and that did not help. So all wires are right.
     
  17. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    Have you tried jumping the lars posts on the solenoid with a 6 gauge or larger cable?
     
  18. diehard

    diehard New Member

    No I will try it as soon as I can. I will let you know what happens.
     
  19. Glen Batchelor

    Glen Batchelor Active Member

    Sounds like the throttle microswitch is bad or not engaging in the throttle box.
     
  20. HotRodCarts

    HotRodCarts Cartaholic

    If the solenoid is clicking when pressing the throttle the micro switch in the throttle must be working.
     

Share This Page