Inside the Motor A1 Connector Question

Discussion in 'EZGO Electric' started by Josh McClure, Jun 7, 2018.

  1. Josh McClure

    Josh McClure New Member

    Hey Guys,

    I need some help on the connection inside the motor on the A1 terminal, Any idea how to get these wires connected to a new bolt? I am assuming for repair I need to cut and reattach to new but can someone provide some details for me? Also, best cleaner for inside the motor?

    Thanks!!
     

    Attached Files:

  2. Diode

    Diode Cartaholic - VIP

    You need to buy a new brush set, they come with the studs
     
    Glen Batchelor and HotRodCarts like this.
  3. Glen Batchelor

    Glen Batchelor Active Member

    Like Diode said, new brushes, They come with 2 different size studs. I would replace all 4. One for the field coil (small) and one for the armature (large). A1/F1 A2/F2 for a total of 4 brushes. Most come in a pair as A/F so you'd need 2 sets.

    I'd recommend soaking it all down with WD-40 to get as much of the dirt and old oil off as you can. Rinse it with deionized water and let it dry thoroughly. You can get by with store distilled water just don't soak it. Never use a strong solvent like brake cleaner as it can melt the enamel coating off the wire in the windings or crack it. The best stuff to use for oiling the bearings/bushings is Supco CE441 with the Zoom spout. Don't get any near the brushes or contact areas, though after you clean it all.
     
  4. Josh McClure

    Josh McClure New Member

    Awesome! Thanks so much guys.
     

Share This Page